Στον αέρα η λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών της Πυλαίας

Στον αέρα η λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών της Πυλαίας

Αρ. Πρωτ. 4811/12.10.2010

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

                                                                 

 

Στα αζήτητα παραμένει εδώ και ένα χρόνο ο ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία, εκπρόσωποι των οποίων προτίθενται να καταφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με την καθυστέρηση στην λειτουργία του. Το κτίριο εδώ και ένα χρόνο μένει στα αζήτητα, καθώς κανένας φορέας δεν διατίθεται να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας του. Ο ξενώνας διαθέτει 100 κλίνες και αποτελούσε όραμα εκατοντάδων ασθενών της Βόρειας Ελλάδας, καθώς όσοι έρχονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την απαραίτητη θεραπεία τους, αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν ακόμη και στα αυτοκίνητά τους, αφού δεν υπάρχει κάποιο μέρος για την διαμονή τους.

Η λειτουργία του ξενώνα στην Πυλαία, θα αποτελέσει οικονομική ανακούφιση για τους εκατοντάδες καρκινοπαθείς, οι οποίοι δεν θα πληρώνουν έξοδα διαμονής στα ξενοδοχεία, όπως κάνουν έως τώρα. Παράλληλα με την λειτουργία του θα εξοικονομηθούν χρήματα και από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να τα διαθέτουν στα φάρμακα των ασθενών, τα οποία πολλά ταμεία έχουν σταματήσει να καλύπτουν. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να συμβάλλει στην  λειτουργία του ξενώνα, έτσι ώστε να αποκτήσουν οι καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας τον δικό τους χώρο για την διαμονή τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να ξεκινήσει την λειτουργία του ο ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία, ένα έργο μεγάλης σημασίας για τους καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας;

Απάντηση Υπουργείου